logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mandlovo-čokoládový krém

24. srpen 2016
1395 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Mandlovo-čokoládový krém Obrázek 1

Skvělá kombinace čokolády a mandlí. Krémem lze moučníky plnit i zdobit.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ( 33% tuku )
  • 120 g tmavé čokolády ( použila jsem pecičky )
  • 200 g mandlové pasty
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 1 kostku másla

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr a metličkou zamícháme, aby cukr nezůstal na dně.  Postavíme hrnec na plotnu a smetanu přivedeme k varu. Pak snížíme plamen na minimum, přídáme mandlovou pastu a za stálého míchání necháme vařit 1-2 minuty. Mícháme proto, aby se  směs nepřipálila. Vypneme plotnu a ihned přidáme čokoládu a metličkou zamícháme v hladký krém.

Krém necháme vychladit v lednici do druhého dne. Následující den přeneseme vychlazený krém do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a dáme šlehat. Až krém zesvětlá a lehce zvětší svůj objem, máme hotovo.

Přeji dobrou chuť !

 

Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu, není tedy zapotřebí máslového mantinelu.

Tip: Tímto krémem můžeme plnit nejrůznější řezy a dorty. Vhodný je také k jejich zdobení za pomoci cukrářského sáčku. Zkuste jej použít na čokoládový korpus II anebo na korpus Margot.

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém
Nugátový krém
Deli pochoutka
Deli pochoutka
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Kremeš
Kremeš

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty