logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Plněné rohlíčky bezlepkové

29. srpen 2016
829 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Velikonoční Vánoční Bezlepkové
Úvod

Plněné rohlíčky bezlepkové Obrázek 1

Cukroví vhodné při alergii na lepek a laktózu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g Omegy
  • 200 ml sojového mléka
  • špetku soli
  • 1 žloutek
  • 400 g mouky zn.Mantler - bílý obal se zeleným nápisem

Na makovou náplň:

  • 100 g mletého máku
  • 150 ml sojového mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • špetku skořice

Na ořechovou náplň:

  • 250 ml sojového mléka
  • 200 g mletých ořechů - nejlépe vlašských
  • 120 g krupicového cukru

Na dohotovení:

  • moučkový cukr na obalení

Nejprve si připravíme náplně. Maková náplň - mléko s mákem smícháme společně s cukrem, zamícháme a dáme vařit. Za občasného míchání vaříme, dokud náplň nezhoustne. Před koncem vaření přidáme skořici, zamícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ořechová náplň - mléko s ořechy smícháme s cukrem a dáme vařit. Za občasného míchání chvilku povaříme, odstavíme z plotny a necháme taktéž vychladnout.

Zatímco náplně stydnou, připravíme těsto. Na vál nasypeme mouku, přidáme žloutek, špetku soli, nastrouhanou omegu a vše zpracujeme ve vláčné, nelepivé těsto. Z hotového těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme na 12 dílků. Každý dílek vyválíme v malý plát ve tvaru kolečka. Kolečka nakrájíme na 8 dílků jako pizzu a na nejširší část každého dílku naneseme kávovou lžičkou náplň. Okraje těsta přehneme přes náplň, srolujeme ho a vznikne nám rohlíček. Jednotlivé rohlíčky rovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Zapneme troubu na 190 °C. Rohlíčky v ní pečeme dokud jejich okraje lehce nezhnědnou. Pak je vytáhneme z trouby a necháme chvilku vychladnout. Nakonec rohlíčky obalíme v cukru a narovnáme na tác. Můžeme rovnou podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky
Fit müsli
Fit müsli
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka
Rafaelo dia
Rafaelo dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty