logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mandlové pusinky

9. září 2016
597 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sněhové Bez laktózy Bezmléčné Bezvaječné Velikonoční Vánoční Bezlepkové
Úvod

Chutnají skvěle a s jejich přípravou si poradí každý.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 300 g krupicového cukru
  • 300 g strouhaných mandlí
  • 3 bílky
  • aroma hořkých mandlí - 8 kapek
  • moučkový cukr

V menším hrnci přivedeme k varu vodu. Hrnec odstavíme z plotny a do vody nasypeme mandle. Necháme je v ní ponořené cca 30 minut. Pak vodu vylijeme a nahradíme ji vodou studenou. Mandle tak ponecháme cca 2 minuty a opět se zbavíme vody. Takto připravené mandle se snadno zbavují slupky.

Druhý den již suché mandle umeleme. Šlehací mísu vypláchneme octem a nalijeme do ní bílky, přidáme 1/3 cukru a šleháme. V průběhu šlehání na dvakrát přisypeme zbytek cukru. Do tuhého sněhu zlehka vmícháme mandle a mandlové aroma. Pracovat musíme rychle, aby bílky neklesly a nezřídly.

Zapneme troubu na 160 °C. Dvěma lžičkami namočenými ve studené vodě nabíráme kousky těsta velké jako vlašský ořech a pokládáme je postupně na plech vyložený pečícím papírem. Lžičky namáčíme do vody opakovaně. Vzniklé pusinky lehce přitlačíme hřbetem lžičky a dáme je péct do vyhřáté trouby. Pečeme je cca 20 minut a pak necháme vychladnout. Na závěr pusinky posypeme moučkovým cukrem.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Mandlové mléko
Mandlové mléko
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pistáciové cukroví plněné
Pistáciové cukroví plněné

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty