logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Žloutkové cukroví

18. září 2016
14966 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Žloutkové cukroví Obrázek 1

Obdoba rakviček, k jejíž přípravě ovšem není třeba použít formičky.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů

Suroviny:

  • 5 žloutků
  • 2 x 200 g moučkového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 70 g polohrubé mouky

Ve šlehací míse promícháme žloutky, cukr, prášek do pečiva a šleháme zhruba 4 minuty až vznikne hustá pěna - zvětší svůj objem a zesvětlá. Ušlehanou pěnu dáme do uzavřené nádoby a necháme odležet v lednici do druhého dne.

Následující den k vychlazené pěně přidáme mouku a další cukr a vypracujeme těsto. Zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát o síle 5 mm a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě a hlídáme dokud cukroví nevyskočí. Pak snížíme teplotu na 160 °C a cukroví jen dosušíme. Jedná se o jakousi obdobu rakviček, ovšem bez nutnosti použít k pečení formičky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Malinové košíčky
Malinové košíčky
Pistáciové cukroví plněné
Pistáciové cukroví plněné
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Kukuřičné placičky s čokoládou
Kukuřičné placičky s čokoládou
Štola s tvarohem
Štola s tvarohem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty