logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Citrónový gel

5. říjen 2016
1931 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Citrónový gel Obrázek 1

Gel je vhodný k ochucování krémů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 4 větší citróny - ne chemicky ošetřené
  • 3 polévkové lžíce krupicového cukru

Zapneme troubu na 180°C. Ze dvou citrónů nastrouháme na jemno kůru, vymačkáme z nich šťávu a vše smícháme s cukrem. Směs by měla chutnat sladko-kysele. Pokud vám připadá hodně kyselá, přidejte ještě trochu cukru.

Směs vložíme do trouby a pečeme. Během pečení musí být zakrytá, aby nezhnědla. Pečeme cca 40 minut a to za občasného míchání. Směs částečně zhoustne a ještě horkou ji nalijeme do skleničky, kterou uzavřeme. Tento gel má mít konzistenci želé a je vhodný k ochucování krémů. Hotový gel uchováváme v lednici.

Tip: Gelem ochucujeme krém, který použijeme při přípravě citrónových řezů.

Mohlo by vás zajímat
Arašídový krém
Arašídový krém
Jahodový krém
Jahodový krém
Fondán
Fondán
Citrónový krém
Citrónový krém
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty