logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami

5. březen 2017
828 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami Obrázek 1

Korpus je nadýchaný a pórovitý.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 22 cm
  • 100% tuk na vymazání formy
  • pohankovou mouku na vysypání formy

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 9 polévkových lžic pohankové polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce rýžových vloček
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku

Rozpustíme 100% tuk a vymažeme jím formu. Pak ji vysypeme pohankovou moukou a zapneme troubu na 180 °C.

Vejce a cukr vyšleháme v hustou pěnu. Zatímco se vejce šlehají, v misce smícháme zbývající suroviny. Jakmile je vaječná směs hotová, snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a vše krátce zamícháme. Vzniklou hmotu přeneseme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 45 minut.

Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Hotový korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout do druhého dne. Následující den s ním můžeme dále manipulovat.

Mohlo by vás zajímat
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Kakaový plát
Kakaový plát
Tygrovaný korpus
Tygrovaný korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty