logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Korpus šachovnice

3. březen 2017
856 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Korpus šachovnice Obrázek 1

Chutný korpus, který zaujme už svým netradičním vzhledem.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2 cukrářské sáčky
  • 4 archy pečícího papíru

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 14 polévkových lžic polohrubé mouky
  • čajovou lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa holandského typu

KruhyNejprve si připravíme archy pečícího papíru. Na jeden z nich nakreslíme malý kruh o průměru 5 cm a okolo něj postupně 4 další, jejichž průměr bude 9, 13, 17 a 21 cm. Výsledek je vidět na obrázku vlevo. Pro lepší viditelnost je můžeme obtáhnout fixou. Pak zapneme troubu na 180°C

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a krátce zamícháme. Zhruba polovinu vzniklého těsta přeneseme do prvního cukrářského sáčku. Do zbývajícího těsta přidáme kakao, zamícháme a naplníme jím druhý sáček. Na arch papíru s předkreslenými kruhy položíme jeden ze tří větších archů, krouživým pohybem na něj naneseme střídavě světlé a tmavé těsto a vzniklé dvoubarevné kolo dáme na plech. To samé zopakujeme ještě 2x ( se třetím a čtvrtým archem papíru ) a spotřebujeme tak zbylé těsto. V prvním případě kruh začneme od středu plnit tmavým těstem a další dva pak těstem světlým. Díky tomu později při sestavení vznikne šachovnice. 

Vše pečeme ve vyhřáté troubě. Jelikož vrstva těsta je poměrně tenká, trvá to jen krátce a je důležité od trouby neodcházet a pečení hlídat! Zda je korpus upečený, poznáme dotykem prstu - korpus musí být pružný a nesmí na něm zůstat otisk. Takto postupně upečeme všechny tři korpusy a necháme je vychladnout. Sundáme z nich pečící papír a ořízneme jejich okraje. Nejlepší je přiložit na ně formu a vše co přečnívá oříznout nožem. Když je pak položíme na sebe, vnikne korpus klasické výšky. Korpusy poskládáme tak, že vespod a nahoře budou ty se světlým středem a mezi nimi korpus se středem tmavým. Výhodou je to, že odpadá prokrajování korpusu a jednotlivé vrstvy jsou stejně vysoké.Takto připravený a vychlazený korpus je možné ihned dále použít.

Mohlo by vás zajímat
Banánovo-čokoládový korpus
Banánovo-čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Buflery
Buflery

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty