logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tunel

15. srpen 2016
874 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Tunel Obrázek 1

Skvělý krémový dezert s kousky broskví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma - tvar srnčí hřbet
  • potravinářská folie
  • pečící papír velikosti plechu
  • sáček s trubičkou

Na plát:

  • 3 vejce
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 1/2 plechovky broskví

Na náplň:

  • kysankový krém ( recept uložen v Krémech )

Zapneme troubu na 220°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a krátce zamícháme. Připravenou hmotu rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 5 minut. Dozlatova upečený plát sundáme z plechu a necháme ho vychladnout.

Otevřeme plechovku s broskvemi a necháme je okapat. Připravíme si krém dle receptu. Vychladlý plát otočíme, sundáme z něj papír, znovu ho otočíme a položíme opět na papír. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. Z plátu vyřízneme kus o velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do formy a uřízneme ještě jeden menší, kterým nakonec moučník přikryjeme. Na dno formy vyložené plátem naneseme rovnoměrně část krému. Poklademe řadou broskví a přidáme další krém, který navrstvíme až těsně po kraj formy. Přiklopíme připraveným plátem, zatížíme a necháme přes noc ztuhnout.

Následující den vyklopíme ztuhlý tunel a odstraníme potravinářskou folii. Část krému dáme do sáčku s trubičkou a zbytek krému rovnoměrně rozetřeme nožem na tunel (silnější vrstva). Zubatou stěrkou nebo vidličkou vytvoříme na povrchu ozdobné vlnky. Za pomoci sáčku uděláme na vlnkách ještě malé kopečky krému a dozdobíme plátky broskví.

Dezert je hotov. Můžeme krájet a servírovat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Arašídový krém
Arašídový krém
Kokosky II.
Kokosky II.
Kávová zrna
Kávová zrna
Čokoládové řezy
Čokoládové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty