logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ganache z tmavé čokolády

23. srpen 2016
2873 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Ganache z tmavé čokolády Obrázek 1

Výnikající a stále populárnější krém vhodný k mnoha účelům.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
  • 400 g tmavé ( hořké ) čokolády - použila jsem pecičkovou

Do hrnce nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Necháme ještě cca 1-2 minuty povařit a pak sporák vypneme. Přidáme čokoládu ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nakrájet ) a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Takto připravenou smetanu uložíme do druhého dne do lednice. Následující den vyšleháme ganache.

Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu bez nutnosti použítí máslového mantinelu.

 

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Využití nalezne při výrobě dortů, plnění cupcakes a různých řezů. Vyzkoušejte jej se šlehačkovým nebo jogurtovým korpusem.

Mohlo by vás zajímat
Potahovací a modelovací hmota
Potahovací a modelovací hmota
Mandlovo-čokoládový krém
Mandlovo-čokoládový krém
Lemon curd - citronový krém
Lemon curd - citronový krém
Kremeš
Kremeš
Pařížská šlehačka z čokolády
Pařížská šlehačka z čokolády

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty