logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ganache z tmavé čokolády

23. srpen 2016
2930 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Ganache z tmavé čokolády Obrázek 1

Výnikající a stále populárnější krém vhodný k mnoha účelům.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
  • 400 g tmavé ( hořké ) čokolády - použila jsem pecičkovou

Do hrnce nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Necháme ještě cca 1-2 minuty povařit a pak sporák vypneme. Přidáme čokoládu ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nakrájet ) a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Takto připravenou smetanu uložíme do druhého dne do lednice. Následující den vyšleháme ganache.

Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu bez nutnosti použítí máslového mantinelu.

 

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Využití nalezne při výrobě dortů, plnění cupcakes a různých řezů. Vyzkoušejte jej se šlehačkovým nebo jogurtovým korpusem.

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Tiramisu
Tiramisu
Citrónový krém
Citrónový krém
Vita dort
Vita dort
Malinový krém
Malinový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty