Malinový krém
Vynikající krém z úžasných surovin, který si rychle oblíbíte! Můžeme ho využít k plnění dortů, řezů či jiných zákusků.
Ingredience
Suroviny:
- 100 ml smetany ke šlehání
- 200 g bílé čokolády (například pecičkové)
- 200 g čerstvých nebo mražených malin
- 200 g mascarpone
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme maliny a za občasného míchání vaříme na středním plamenu přibližně 10 – 12 minut. Maliny se během toho rozvaří a vznikne krásně barevná směs. Tuto směs přecedíme přes jemné sítko do jiného hrnce a obsah sítka vyhodíme. Hrnec s přecezenou smetanovou směsí dáme opět ohřívat na plotnu. Jakmile směs začne vařit, sundáme ji z plamene, ihned do ní nasypeme bílou čokoládu (pokud používáme tabulkovou, nejdříve ji nalámeme na malé kousky) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Poté směs necháme do druhého dne vychladnout při pokojové teplotě.
Druhý den vychladlou směs předáme do šlehací mísy a vyšleháme ji.
Tip: Takto připravený krém je trvanlivější a je vhodný například k plnění makronek.
Do vyšlehané směsi přidáme mascarpone a znovu vše krátce šleháme při středním výkonu. Tím získáme hotový krém, kterým ihned plníme řezy, dorty nebo jiné zákusky.
Tip: Tento krém je výborný v kombinaci s kakaovým nebo čokoládovým korpusem.