Banánový korpus bezlepkový
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 polévkových lžic krupicového cukru
- 12 polévkových lžic mouky ( použila jsem z Kauflandu - bílo-modrý obal )
- 1 vrchovatou kávovou lžičku kypřidla
- 1 banán
- 50 ml sojového mléka - použila jsem zn.Alpro
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 175°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím v misce smícháme mouku s kypřidlem, na talíř položíme banán a vidličkou ho rozmačkáme ( menší kousky nejsou na závadu ). Přidáme mléko a metličkou zamícháme. Když jsou vejce vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme banánovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a opět zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Korpus hlídáme!! Těsto se během pečení může začít připalovat. Pokud se tak stane, přikryjeme ho kusem alobalu. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Čerstvě upečený korpus je křehký, proto doporučuji nechat ho vychladnout až do druhého dne - lépe se s ním pak manipuluje.
Přeji dobrou chuť !