logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
1521 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Kokosový korpus bezlepkový Obrázek 1

Tento korpus je vhodný při alergii na lepek a laktózu. Zážitek nejen pro milovníky kokosu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 g krupicového cukru
  • 4 polévkové lžíce jemně strouhaného kokosu
  • 50 ml sojového mléka ( zn.Alpro - příchuť kokosu )
  • 9 polévkových lžic mouky ( zn.Doves Farm - bílomodrý obal )
  • 1 kávovou lžičku kypřidla

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 175°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím v misce smícháme kokos, mouku a kypřidlo. Jakmile se vyšlehá vaječná směs, snížíme chod stroje, přidáme mléko a krátce zamícháme. Pak přisypeme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut. Čas je pouze orientační, jelikož každá trouba peče jinak. Korpus musíme hlídat!! Během pečení se může stát, že se korpus začne na povrchu připalovat. V takovém případě jej zakryjeme kusem alobalu. Jestli je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Ta musí zůstat po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne - snáze se s ním pak manipuluje.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia
Kiwi sušenky bezlepkové
Kiwi sušenky bezlepkové
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Mramorový korpus
Mramorový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty