logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodové těsto

2. září 2016
730 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Těsta Velikonoční Vánoční
Úvod

Jahodové těsto Obrázek 1

Těsto vám poslouží k přípravě nejrůznějších druhů cukroví. Jeho chuť ocení zejména děti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 110 g krupicového cukru
  • 3 žloutky
  • 290 g hladké mouky
  • 220 g másla
  • 2 sáčky jahodového pudinku
  • 1 polévková lžíce polotučného mléka
  • špetka soli

Utřeme máslo s cukrem. Přidáme žloutky a mléko a vše krátce zamícháme.V misce smícháme mouku s pudinkem a solí a přidáme ji k máslové směsi. Vše promícháme až v hladké těsto. Hotové těsto vložíme do sáčku a necháme v lednici do druhého dne ztuhnout. Následující den je těsto připravené k dalšímu zpracování.

 

Tip: Těsto vyválíme v plát, z něhož vykrájíme různé tvary. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200°C. Upečené těsto je dosti křehké a proto je lepší počkat až vychladne a teprve pak přikročit k dalšímu zpracování - jako je slepování ovocnou marmeládou a podobně.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Mocca oválky II.
Mocca oválky II.
Pistáciové cukroví plněné
Pistáciové cukroví plněné
Masarykovo vánoční cukroví
Masarykovo vánoční cukroví
Malé karamelky
Malé karamelky
Sušenky Margot
Sušenky Margot

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty