logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Malé karamelky

8. září 2016
3219 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepečené Velikonoční Vánoční Bezlepkové Cukroví
Úvod

Malé karamelky Obrázek 1

Karamely potěší všechny členy vaší domácnosti. Úspěch sklidíte zejména u dětí.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • alobal
  • celofán
  • plech o rozměrech 24 x 34 cm

Suroviny:

  • 1/2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka
  • 150 ml polotučného mléka
  • 85 g másla
  • 25 g smetany do kávy - lze použít suš.mléko
  • 500 g krupicového cukru
  • 100 g na hrubo nasekaných ořechů - vlašských, lískových...

Plech vyložíme alobalem. Doporučuji vše předem pečlivě připravit , protože až zkaramelizuje mléko, nebude čas vážit další suroviny. Do hrnce nasypeme cukr, nalijeme obě mléka, zamícháme a dáme vařit na mírný plamen. Mléko vaříme za občasného míchání cca 30 minut, dokud zcela nezkaramelizuje. Jak postupně houstne, mícháme ho už nepřetržitě.

Zkaramelizované mléko odstavíme z plotny, přidáme nejprve máslo a sušenou smetanu (případně sušené mléko) a zamícháme. Pak teprve přimícháme oříšky - jde to poněkud ztuha. Hotovou ořechovou hmotu nalijeme na připravený plech a její povrch stěrkou uhladíme. Plech vložíme do lednice ztuhnout - měly by stačit 2 hodiny.

Ztuhlou hmotu vyklopíme i s alobalem z plechu, alobal odstraníme a začneme krájet malé karamely. Doporučuji použít vroubkovaný nůž, čímž částečně zabráníme tomu, aby karamely praskaly. Hotové bonbony zabalíme do celofánu. Můžeme je narovnat do misky a dát na stůl. Není třeba je skladovat v lednici.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes
Pudinkové plněné kaštanovým krémem
Pudinkové plněné kaštanovým krémem
Škvarkové tlapky
Škvarkové tlapky
Pohraniční koláčky
Pohraniční koláčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty