Mandlovo - skořicové pusinky
9. září 2016
2330 x
Úvod
Ingredience
Připravíme si:
- cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Suroviny:
- 4 bílky
- 250 g krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce citrónové štávy
- 250 g neloupaných strouhaných mandlí
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- 50 g moučkového cukru
Na dohotovení:
- 30 ks neloupaných mandlí na ozdobu
Trochou octa vypláchneme šlehací mísu a malé množství nalijeme i na šlehací metlu. Bílky se budou díky tomu snáze šlehat. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme krupicový cukr, citrónovou štávu a vše vyšleháme v tuhý sníh. 1/4 sněhu oddělíme a vmícháme do ní moučkový cukr. Do zbytku zlehka vmícháme strouhané mandle a skořici.
Zapneme troubu na 130 °C. Do sáčku s trubičkou dáme mandlovou hmotu a na plech vyložený pečícím papírem postupně naneseme malé pusinky. Na každou z nich přidáme kopeček sněhu bez mandlí, do jehož středu lehce vmáčkneme celou mandli. Pusinky pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut.
Přeji dobrou chut'!
Mohlo by vás zajímat