Nejprve tzv. "vyoctujeme" šlehací mísu - bílky se budou lépe šlehat. Do mísy nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme cukr a ušleháme v tuhý sníh.
Troubu zapneme na 130°C. Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme ji kokosem. V misce smícháme připravené ořechy ( mleté či hrubě nasekané ) s moukou, přidáme do vyšlehaných bílků a zlehka zamícháme. S hmotou zbytečně nemanipulujeme, mohla by klesnout a zřídnout. Pečeme či spíše sušíme ji ve vyhřáté troubě. Ještě horkou ji rozkrájíme na úzké plátky, které dále sušíme - budou pěkně křupat. Ořechovou dobrotu skladujeme v dobře uzavřené nádobě a v suchu!
Přeji dobrou chut'!