logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mandlové mléko

29. leden 2017
668 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné
Úvod

Mandlové mléko Obrázek 1

Výborné mandlové mléko lze snadno připravit i doma.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • litr studené vody
  • 250 g mandlí

Do hrnce nalijeme litr studené vody, nasypeme mandle a necháme je ve vodě nejlépe 24 hodin ( minimálně celou noc ). Další den vezmeme skutečně výkonný mixér a mandle najemno rozmixujeme. Připravíme plátno, které položíme na cedník a mandlovou směs přecedíme. Pak vezmeme ještě jemnější plátno ( pokud nemáme, položíme dvě plátýnka na sebe ) a opět přecedíme, abychom získali co nejjemnější mandlové mléko .

Hotové mléko skladujeme v lednici. Lze ho dle chuti přisladit cukrem či medem. Zbytky mandlí není nutné vyhazovat ! Můžeme je použít k ochucení různých kaší nebo třeba při výrobě sušenek.

Poznámka: Stejným postupem lze připravit výborné mléko i z lískových ořechů.

Tip: Mléko můžete použít při výrobě Kukuřičných placiček s čokoládou.

Mohlo by vás zajímat
Rýžový korpus bezlepkový
Rýžový korpus bezlepkový
Škvarkové tlapky
Škvarkové tlapky
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty