logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Štóla

17. září 2016
431 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční
Úvod

Štóla Obrázek 1

Lahodné sváteční pečivo, které u nás v průběhu let zdomácnělo.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 50 g rozinek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g vlašských ořechů
  • prášek do pečiva
  • 250 g másla
  • 50 g strouhaného kokosu
  • vejce - na potření

 

Máslo vytáhneme z lednice minimálně 2 hodiny předem ( nejlépe přes noc ). Ořechy nasekáme a kandované ovoce nakrájíme na drobno. Do větší mísy nasypeme mouku s kokosem, kypřícím práškem a vše promícháme. Přidáme změklé máslo, cukr, tvaroh, kandované ovoce, ořechy a rozinky.

Troubu zapneme na 150°C. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které pak na pomoučeném vále vyválíme v silnější plát o velikosti cca 25 x 35 cm. Jeho okraje na delších stranách přehneme přes sebe a vytvoříme tak štólu. Přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova ( zhruba 45 minut ). Zda je štóla dobře upečená, poznáme zapíchnutím špejle - po vytažení musí být špejle suchá. Upečenou štólu pocukrujeme a necháme vychladnout.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kokosky
Kokosky
Linecké plněné ovocnou náplní
Linecké plněné ovocnou náplní
Kuličky ze slazeného mléka
Kuličky ze slazeného mléka
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty