logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Sušenky kynuté pod vodou

17. září 2016
1514 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Sušenky kynuté pod vodou Obrázek 1

Tradiční a příjemně křehké cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • drobné vykrajovačky různých tvarů

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 300 g Zlaté Hané
  • 20 g čerstvého droždí
  • 6 lžic polotučného mléka
  • kávovou lžičku moučkového cukru

Na dohotovení:

  • moučkový a vanilinový cukr

V misce smícháme vlažné mléko s cukrem, nadrobíme droždí a necháme v teple vzejít kvásek. Ve šlehací míse utřeme tuk a přidáme kvásek a mouku. Vše řádně zamícháme. Hotové těsto ponoříme do vyšší nádoby naplněné studenou vodou a necháme ho tam tak dlouho, dokud samo nevyplave na hladinu. Hladina vody musí být výrazně výš než těsto, abychom snadno poznali, kdy je těsto hotové. Netrvá to déle než 5 minut.

Zapneme troubu na 200°C. Ve větší míse smícháme moučkový cukr s vanilinovým. Těsto vyndáme z vody, vyválíme z něj na pomoučeném vále plát a pak vykrajujeme různé tvary, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi menší rozestupy, protože cukroví během pečení zvětší svůj objem. Takto připravené cukroví pečeme ve vyhřáté troubě, dokud jeho okraje lehce nezrůžoví. Ještě horké je obalíme v cukru a narovnáme do připravené krabice. Toto cukroví připravujeme zhruba 2-3 týdny před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Citrónové těsto
Citrónové těsto
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes
Třené linecké kakaové
Třené linecké kakaové
Pomerančové vějířky
Pomerančové vějířky
Lehká vánočka
Lehká vánočka

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty