logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Vanilkové rohlíčky

19. září 2016
515 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Vanilkové rohlíčky Obrázek 1

Znáte někoho, kdo nikdy neokusil tuhle vánoční klasiku?

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g tuku ( nejlépe 50g másla a 50g sádla )
  • 1 vejce
  • kávovou lžičku prášku do pečiva
  • směs moučkového a vanilinového cukru na obalení

V jedné misce utřeme vejce s cukrem a tukem. V druhé misce smícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Obsah obou misek promícháme a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme nejméně hodinu odležet v lednici.

Zapneme troubu na 180°C. Na připraveném plechu vyloženém pečícím papírem tvarujeme z těsta rohlíčky. Ve větší misce smícháme moučkový cukr s vanilínovým na pozdější obalení cukroví. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě. Zda je rohlíček upečený, poznáme podle toho, že jeho konce zrůžoví. Ještě horké rohlíčky obalíme v cukrové směsi. Naskládáme je do uzavíratelné krabice a jednotlivé vrstvy vždy proložíme pečícím papírem nebo ubrousky. Přibližně za 3 týdny budou již krásně uleželé a vláčné.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pistáciové cukroví plněné
Pistáciové cukroví plněné
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
Pomerančové těsto
Pomerančové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty