logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Vaflové cukroví plněné

13. prosinec 2017
6507 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Vaflové cukroví plněné Obrázek 1

Plněná vláčná dobrota, jejíž chuť si vás jistě získá.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • různé tvary vykrajovaček
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 120 g moučkového cukru
  • 240 g másla
  • 290 g hladké mouky
  • 90 g mletých ořechů
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr
  • špetku skořice

Na krém:

  • 70 g moučkového cukru
  • 160 g másla
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 40 g nugety

Na dohotovení:

  • světlou nebo tmavou čokoládovou polevu

Začneme přípravou těsta. V misce utřeme cukr s máslem, van.cukrem a žloutky. V další misce smícháme mouku, ořechy a skořici. Tuto sypkou směs přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud cukroví nezačne růžovět. Necháme ho vychladnout a zatím si připravíme krém.

Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Do vyšlehané směsi přidáme nugetu a opět šleháme. Na závěr přilijeme rum a ještě krátce šleháme, dokud se veškeré suroviny nespojí.

Hotovým krémem naplníme sáček s trubičkou a začneme spojovat vždy 2 kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme ztuhnout v lednici. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládou polevu - tmavou či světlou ( volba je na vás ). V polevě máčíme ztuhlé cukroví do jeho poloviny, pokládáme na pečící papír a necháme řádně ztuhnout. Hotové cukroví narovnáme do uzavíratelné krabice a necháme v chladu uležet.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kokosové kostky
Kokosové kostky
Pudinkové plněné marmeládou
Pudinkové plněné marmeládou
Kávové cupcakes
Kávové cupcakes
Pohraniční koláčky
Pohraniční koláčky
Potápky
Potápky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty