logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tartaletky s lemon curd

17. duben 2017
1990 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Tartaletky s lemon curd Obrázek 1

Sladkokyselý moučník zdobený sněhem.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s řezanou trubičkou
  • formičky na tartaletky o průměru 8 cm
  • měděné očko o průměru 5 mm

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 110 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • rovnou lžičku kypřícího prášku
  • špetku citrónové kůry

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 33% tuku)
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru - dle chuti i více
  • lemon curd - poloviční dávku dle receptu

Na dohotovení:

  • 2 bílky
  • 120 g krupicového cukru na rozvar
  • 60 g krupicového cukru na zasypání
  • 70 ml vody

Nejprve si připravíme lemon curd dle receptu a to nejlépe den předem, aby přes noc v lednici patřičně vychladnul.

Následující den vyrobíme těsto. V míse utřeme vejce s cukrem a máslem.V další misce smícháme mouku, citrónovou kůru a kypřící prášek a tuto směs přidáme ke směsi vaječné a vypracujeme hladké těsto.Troubu rozpálíme na 190°C a zatím naplníme veškeré formičky těstem. Tartaletky pečeme ve vyhřáté troubě tak dlouho, dokud okraje těsta nezačnou lehce zlátnout. Po vyjmutí z trouby je vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.

Nyní zhotovíme krém. Ve šlehací míse promícháme mascarpone, cukr a šlehačku a vše vyšleháme v tuhý krém. Do tohoto krému pak metličkou přimícháme předem připravený lemon curd. Výsledný krém bude mít sladkokyselou chuť a je to tak správně.

Upečené tartaletky naplníme krémem až po okraj a nožem krém zarovnáme. Takto naplněné tartaletky necháme vychladit v  lednici a zatím si připravíme sníh. V rendlíku smícháme cukr na rozvar s vodou a dáme vařit. Misku a šlehací metly opláchneme octem, aby se bílky lépe šlehaly. Do vyoctované misky nalijeme bílky, přidáme jednu třetinu cukru a za postupného přidávání dalšího cukru vyšleháme tuhý sníh. Zatím průběžně zkoušíme, zda je rozvar uvařený tzv.na ''řetěz'' - měděným drátkem s očkem nabereme trochu rozvaru, do očka foukneme a když vyfoukneme bublinky, je vše OK - rozvar je uvařený na řetěz.

Snížíme chod stroje a ke šlehaným bílkům tenkým praménkem nalijeme rozvar a pomalu šleháme, dokud sníh částečně nevychladne. Pak zapneme naplno troubu na horní ohřev. Sněhem naplníme sáček s řezanou trubičkou a tartaletky ozdobíme dle vlastní fantazie. Plech s ozdobenými tartaletkami dáme v troubě co nejvýš a to cca na 1 minutu - sníh to jakoby ''ožehne '' a přesně to je naším cílem. Hotové tartaletky necháme nejméně 2 hodiny vychladnout a můžeme je podávat.

Přeji dobrou chuť!

Fotky
Tartaletky s lemon curd Obrázek 1   Tartaletky s lemon curd Obrázek 2   Tartaletky s lemon curd Obrázek 3   Tartaletky s lemon curd Obrázek 4
Mohlo by vás zajímat
Kávové kostky
Kávové kostky
Mandlové řezy
Mandlové řezy
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí
Malinové košíčky
Malinové košíčky
Nugátové kostky
Nugátové kostky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty