logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kakaový plát

19. srpen 2016
1298 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Kakaový plát Obrázek 1

Klasický a oblíbený plát s širokou škálou využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2 x pečící papír o rozměrech 40 x 32 cm

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa holandského typu
  • ( množství připravené hmoty postačí na 2 pláty )

Nejprve si připravíme papír na pečení a zapneme troubu na 220°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou hmotu. Zatím si v misce smícháme prosátou mouku s kakaem. Když máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, přidáme moučnou směs a vše krátce promícháme.

Hmotu nalijeme na již připravené pečící papíry a rovnoměrně ji rozetřeme. Papíry přeneseme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečení trvá jen chvilku, takže těsto hlídáme!!!

Upečený plát vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Teprve po vychladnutí dále zpracováváme.

 

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Pláty lze slepovat nejrůznějšími krémy. Výborně chutnají s krémem ganache z bílé čokolády, s máslovým krémem či mandlovo-čokoládovým krémem.

Mohlo by vás zajímat
Kakaový korpus II.
Kakaový korpus II.
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Arašídový korpus
Arašídový korpus
Pudinkový korpus bezlepkový
Pudinkový korpus bezlepkový
Red velvet
Red velvet

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty