Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Ve chvíli, kdy se začne směs vařit, přidáme jahodovou polevu a za občasného míchání vaříme, dokud se poleva zcela nerozpustí. Poleva se rozpouští snadno a rychle.
Hotovou jahodovou hmotu uložíme do lednice a to nejlépe do druhého dne. Následující den ji přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Takto připravený krém můžeme dosladit moučkovým cukrem, který opět vyšleháme. Krém má hladkou konzistenci a proto se používá do cukrářských sáčků ke zdobení či plnění cupcakes a cukroví. Nejen chutná, ale i voní po jahodách.
Přeji dobrou chuť!
Tip: Nejčastější využití nalezne tento krém při přípravě cukroví či cupcakes. Zkuste ho také zkombinovat s jahodovým těstem, je to skvělé.