Do hrnce dáme vodu se sušeným mlékem, cukrem, metličkou rozmícháme a začneme vařit. Jakmile směs přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme pistácie a za stálého míchání vaříme ještě cca 2 minuty. Mícháme proto, aby se směs nepřipálila. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou tyčinku Deli a meltličkou rozmícháme.
Necháme nejlépe do druhého dne vychladit v lednici. Následující den pistáciovou hmotu přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v krém. Ten je již připravený na plnění moučníků. Pokud jsme pistácie předem umleli na prášek, můžeme použít sáček s řezanou trubičkou a začít plnit. Pokud máme ale krém s kousky pistácií, tak musíme použít sáček s hladkou trubičkou.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Díky delší trvanlivosti se výborně hodí k plnění cukroví. Skvělé jsou tzv.pistáciové oválky.