Bezmléčný, bezvaječný a bezlepkový korpus
Ingredience
Připravéme si:
- dortovou formu o průměru 24 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 50g lněného semínka
- 250 ml sojového mléka zn.Alpro - použila jsem s příchutí mandlí
- 140 g banánu
- 230 g mouky zn.Doves Farm - modrý obal
- 180 g krupicového cukru
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Lněné semínko rozmixujeme na prášek. Rozmixujeme také banán, přidáme k němu prášek z lněného semínka, polovinu mléka, vše metličkou zamícháme a necháme cca 30 - 40 minut stát při pokojové teplotě. Během této doby lněné semínko nabobtná a lehce zhoustne, což nám usnadní přípravu korpusu. Hmotu přeneseme do šlehací mísy, přidáme cukr, zbytek mléka a zamícháme. Zatím si v misce smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme ji k ostatním surovinám a zamícháme.
Hotovou hmotou naplníme dortovou formu a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 45 minut. Čas je však pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto tedy musíme hlídat!! Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout - já ho nechávám do druhého dne. Korpus chutná oříškově a také po banánech.
Přeji dobrou chuť !