logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechový korpus bezlepkový

30. srpen 2016
874 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Ořechový korpus bezlepkový Obrázek 1

Korpus je vhodný při alergii na lepek a laktózu. Je to tradiční a stále velmi oblíbený základ moučníku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 8 polévkových lžic mouky ( použila jsem mouku z Kauflandu - bílo-modrý obal )
  • 3 polévkové lžíce jemně mletých vlašských ořechů
  • 1 kávovou lžičku kypřidla

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím si v misce smícháme mouku, kypřidlo a mleté ořechy. Když je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme sypkou směs a vše krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí zůstat po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Korpus je po upečení velmi křehký a proto doporučuji jakoukoliv manipulaci s ním nechat až na druhý den.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Vlašské ořechy můžete nahradit i jinými druhy ( lískovými, pekanovými...).

Mohlo by vás zajímat
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Kokosové ořechy
Kokosové ořechy
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Kukuřičné placičky s čokoládou
Kukuřičné placičky s čokoládou
Světlý korpus
Světlý korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty