Čokoládový korpus bezlepkový
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 polévkových lžic krupicového cukru
- 70 g hořké čokolády
- 150 ml sojového mléka - použila jsem zn.Alpro
- 1 polévkovou lžíci kakaa holandského typu
- 15 polévkových lžic mouky ( použila jsem z Kauflandu - bílo-modrý obal )
- 1 vrchovatou kávovou lžičku kypřidla
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Do misky dáme na kousky nalámanou čokoládu, přidáme mléko a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Po malé chvilce ( pár vteřin ) mikrovlnku vždy vypneme a metličkou zamícháme. Takto pokračujeme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Do hotové čokoládové směsi přidáme prosáté kakao a za pomoci metličky vytvoříme hladkou čokoládovou omáčku, kterou necháme vychladnout.
Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. Zatím si v misce smícháme mouku s kypřidlem. Když je vejce s cukrem vyšlehané, snížíme chod stroje, přidáme vychladlou čokoládovou omáčku a mícháme, dokud se hmota stejnoměrně neobarví. Nakonec přisypeme moučnou směs a krátce zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut. Čas je však pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Korpus hlídáme!! Když se upeče, vyklopíme ho z formy a necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť !