logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátové těsto

10. září 2016
3669 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Těsta Velikonoční Vánoční
Úvod

Nugátové těsto Obrázek 1

Těsto lahodné chuti s širokou škálou využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 g másla
  • 100 g 100% tuku
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 300 g nugátu
  • 380 g hladké mouky

Ve vodní lázni rozpustíme nugát. V míse utřeme máslo s tukem a cukrem, přidáme vejce, žloutek, rozpuštěný nugát a vše zamícháme. Nakonec přidáme mouku a zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto je nutné ihned dále zpracovat. Nedává se odležet do lednice! Bylo by pak hodně tuhé a drobivé.

Tip: Takto připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme z něj různé tvary, které vyrovnáme na plech a to s menšími mezerami, protože těsto při pečení zvětší svůj objem. Pečeme ho v troubě vyhřáté na 180°C.

Upečené kousky můžeme slepit různými krémy. Z těsta je ovšem možné upéct i sušenky bez krému - chutnají báječně.

Mohlo by vás zajímat
Lehká vánočka
Lehká vánočka
Marokánky
Marokánky
Indián
Indián
Kokosky
Kokosky
Citrónový krém
Citrónový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty