Máčená esíčka
Chutné cukroví připravené z třeného těsta, při jehož výrobě za pomoci sáčku není třeba vynaložit velkou sílu.
Ingredience
Připravíme si:
- cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Na těsto:
- 200 g moučkového cukru
- 400 g másla
- 4 polévkové lžíce polotučného mléka
- 2 vejce
- 2 vanilinové cukry
- špetku soli
- 500 g hladké mouky
Na dohotovení:
- čokoládovou polevu
Troubu zapneme na 200°C. Utřeme cukr s máslem. Do vzniklé pěny přidáme vlažné mléko, vejce, sůl, van.cukr a krátce šleháme. Na plech připravíme mouku, kterou dáme cca na 30 vteřin nahřát do trouby. Esíčka se nám budou díky tomu snáze tvarovat. Zahřátou mouku přidáme ke zbytku těsta a zpracujeme. Hotovým těstem ihned naplníme sáček s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem postupně vytváříme esíčka - případně libovolné tvary.
Esíčka pečeme ve vyhřáté troubě, dokud jejich okraje nezrůžoví. Necháme je řádně vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládou polevu. Pokud je čokoláda příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. V polevě pak esíčka máčíme a to cca do jejich poloviny. Hotové cukroví naskládáme na připravený pečící papír a po ztuhnutí narovnáme do krabice. Jednotlivé vrstrvy vždy proložíme ubrousky či mikrotenem. Skladujeme ho v uzavřené krabici. Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé a tudíž vydrží poměrně dlouho.
Přeji dobrou chut'!