logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Máčená esíčka

8. září 2016
2296 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Máčená esíčka Obrázek 1

Chutné cukroví připravené z třeného těsta, při jehož výrobě za pomoci sáčku není třeba vynaložit velkou sílu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 200 g moučkového cukru
  • 400 g másla
  • 4 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 2 vanilinové cukry
  • špetku soli
  • 500 g hladké mouky

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu

Troubu zapneme na 200°C. Utřeme cukr s máslem. Do vzniklé pěny přidáme vlažné mléko, vejce, sůl, van.cukr a krátce šleháme. Na plech připravíme mouku, kterou dáme cca na 30 vteřin nahřát do trouby. Esíčka se nám budou díky tomu snáze tvarovat. Zahřátou mouku přidáme ke zbytku těsta a zpracujeme. Hotovým těstem ihned naplníme sáček s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem postupně vytváříme esíčka  - případně libovolné tvary.

Esíčka pečeme ve vyhřáté troubě, dokud jejich okraje nezrůžoví. Necháme je řádně vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládou polevu. Pokud je čokoláda příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. V polevě pak esíčka máčíme a to cca do jejich poloviny. Hotové cukroví naskládáme na připravený pečící papír a po ztuhnutí narovnáme do krabice. Jednotlivé vrstrvy vždy proložíme ubrousky či mikrotenem. Skladujeme ho v uzavřené krabici. Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé a tudíž vydrží poměrně dlouho.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Ořechové cukroví plněné
Ořechové cukroví plněné
Kokosové kostky tmavé
Kokosové kostky tmavé
Nugátové těsto
Nugátové těsto
Potápky
Potápky
Jahodové těsto
Jahodové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty