logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Máčená esíčka

8. září 2016
2292 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Máčená esíčka Obrázek 1

Chutné cukroví připravené z třeného těsta, při jehož výrobě za pomoci sáčku není třeba vynaložit velkou sílu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 200 g moučkového cukru
  • 400 g másla
  • 4 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 2 vanilinové cukry
  • špetku soli
  • 500 g hladké mouky

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu

Troubu zapneme na 200°C. Utřeme cukr s máslem. Do vzniklé pěny přidáme vlažné mléko, vejce, sůl, van.cukr a krátce šleháme. Na plech připravíme mouku, kterou dáme cca na 30 vteřin nahřát do trouby. Esíčka se nám budou díky tomu snáze tvarovat. Zahřátou mouku přidáme ke zbytku těsta a zpracujeme. Hotovým těstem ihned naplníme sáček s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem postupně vytváříme esíčka  - případně libovolné tvary.

Esíčka pečeme ve vyhřáté troubě, dokud jejich okraje nezrůžoví. Necháme je řádně vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládou polevu. Pokud je čokoláda příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. V polevě pak esíčka máčíme a to cca do jejich poloviny. Hotové cukroví naskládáme na připravený pečící papír a po ztuhnutí narovnáme do krabice. Jednotlivé vrstrvy vždy proložíme ubrousky či mikrotenem. Skladujeme ho v uzavřené krabici. Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé a tudíž vydrží poměrně dlouho.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Karamelovo-ořechové Toffifee
Karamelovo-ořechové Toffifee
Citrónové těsto
Citrónové těsto
Plněné rohlíčky bezlepkové
Plněné rohlíčky bezlepkové
Jahodové těsto
Jahodové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty