Sušenky Margot
Ingredience
Připravíme si:
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 1 čokoláda Margot
- 50 ml smetany na vaření - 12% tuku
- 80 g moučkového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 1 vejce
Na náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání - 33% tuku
- 1 čokoláda Margot
Nejprve připravíme náplň. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme na kousky nalámanou čokoládu Margot a za stálého míchání povaříme. Pokud chcete, aby náplň byla hladká, Margotku rozmixujte. Smetanu přivedeme k varu a povaříme ji ještě cca 2 minuty. Hotovou náplň necháme vychladnout v lednici a to nejlépe do druhého dne.
Zapneme troubu na 180°C. Nyní vyrobíme těsto. Umeleme nebo rozmixujeme Margotku a smícháme ji se smetanou. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vše zamícháme. K utřenému máslu přidáme rozmixovanou margotku se smetanou. Na závěr přisypeme mouku a vše opět promícháme. Takto připravenou hmotu přeneseme do sáčku s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem postupně vytváříme krouživým pohybem malá kolečka. Mezi jednotlivými kolečky vždy ponecháme menší mezeru, protože kolečka při pečení lehce zvětší svůj objem. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout.
Upečené sušenky vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Do mísy nalijeme vychlazenou náplň a ušleháme do tuha. Přeneseme ji do sáčku s hladkou trubičkou a postupně slepíme vždy dvě sušenky k sobě. Sušenky můžeme rovnou podávat - jsou krásně křehké. Pokud je necháme odležet v lednici do druhého dne, příjemně zvláční.
Přeji dobrou chut'!