logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančové vějířky

20. prosinec 2016
1820 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pomerančové vějířky Obrázek 1

Poněkud netradiční druh cukroví, jehož svěží chuť si vás brzy získá.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku ve tvaru vějířků
  • pečící papír
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 150 g másla
  • 220 moučkového cukru
  • polévkovou lžíci strouhané pomerančové kůry
  • 2 vejce
  • 420 g hladké mouky
  • špetku soli

Na krém:

  • 250 ml vody
  • 40 g sušeného plnotučného mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 150 g krupicového cukru
  • 180 g pecičkové pomerančové polevy - čokolády
  • 125 g změklého másla

Na dohotovení:

  • pecičkovou pomerančovou polevu - čokoládu
  • čokotransfer

Nejprve si připravíme samotné těsto. V míse utřeme máslo s cukrem a vejci. V misce smícháme mouku s pomerančovou kůrou a solí a tuto moučnou směs přidáme k ostatním surovinám. Vypracujeme hladké, lehce lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne.

Nyní si připravíme základ na krém. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme suš.mléko, zamícháme a z takto připraveného mléka odlijeme menší část do misky. Do hrnce, kde zůstala většina mléka, přidáme cukr, zamícháme a dáme vařit. Mléko odlité v misce smícháme s van.pudinkem a až se mléko v hrnci začne vařit, přidáme ho k němu. Uvaříme klasický pudink. Pak ho odstavíme z plotny, ihned přisypeme pomerančovou čokoládu a metličkou mícháme až do jejího úplného rozpuštění. Na takto připravený krém položíme kus pečícího papíru, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup, který bychom museli později odstraňovat a necháme vychladnout - nejlépe do druhého dne a při pokojové teplotě.

Následující den zapneme troubu na 200°C. Vytáhneme těsto z lednice a na pomoučeném vále z něj vyválíme plát, ze kterého vykrájíme vějířky ( nebo jiné tvary ). Vějířky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě tak dlouho, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout. Pečení trvá cca 8 minut, ale protože každá trouba peče jinak, musíme cukroví hlídat. Upečené vějířky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po upečení jsou trochu tvrdší, ale po naplnění krémem změknou. 

Nyní doděláme krém, který jsme si předchozí den připravili. Pomerančový pudink přeneseme do šlehací mísy a krátce šleháme. Přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Pokud se nám zdá málo sladký, můžeme přidat trochu moučkového cukru a opět krátce šlehat.

Hotovým krémem naplníme sáček s trubičkou a cukroví jím spojíme. To pak necháme v lednici krátce zatuhnout - stačí cca 2 hodinky.

Zatím ve vodní lázni rozpustíme pomerančovou polevu, kterou můžeme naředit 100% tukem v případě, že nám připadá hustá. Polevou vějířky potáhneme a dále ozdobíme dle vlastní fantazie. Když poleva ztuhne, cukroví narovnáme do krabice a necháme alespoň týden odležet. Po týdnu je cukroví krásně měkké a vláčné.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Linecké slepované marmeládou
Linecké slepované marmeládou
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Pomerančové těsto
Pomerančové těsto
Ořechové cukroví plněné
Ořechové cukroví plněné
Rafaelo
Rafaelo

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty