logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový korpus z bílé čokolády

16. srpen 2016
1207 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Čokoládový korpus z bílé čokolády Obrázek 1

Méně častý, avšak vynikající korpus z bílé čokolády. Ne nadarmo se mu přezdívá Bílý samet.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 ml smetany - 33%
  • 5 polévkových lžic krupicového cukru
  • 15 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 400 g bílé čokolády ( používám pecičkovou )
  • 100 g zlatá haná
  • kávová lžička prášku do pečiva

Zapneme troubu na 190°C. Ve šlehací míse vyšleháme vejce s cukrem až v hustou pěnu. Olejem ve spreji vystříkáme formu. V jedné misce smícháme mouku a prášek do pečiva. Do další misky dáme čokoládu, tuk a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Do čokoládové směsi vmícháme smetanu. Do vyšlehané pěny nalijeme čokoládovou směs a zamícháme, aby se obě hmoty spojily. Přidáme sypkou směs, krátce zamícháme a přeneseme do připravené formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Doba je jen orientační - každá trouba peče jinak, takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme za pomoci špejle, kterou zapíchneme do jeho středu. Jestliže je po vytažení špejle suchá, korpus je upečený. Můžeme ho vyndat z trouby a nechat řádně vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip:

Výborné je doplnit tento korpus krémem mascarpone s tvarohem. Neváhejte také použít čerstvé i kompotované ovoce.

Mohlo by vás zajímat
Tygrovaný korpus
Tygrovaný korpus
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Mramorový korpus
Mramorový korpus
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty