logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosové řezy

19. srpen 2016
756 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Řezy a zákusky
Úvod

Kokosové řezy Obrázek 1

Jemné řezy s nezaměnitelnou chutí kokosu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem
  • olej ve spreji
  • strouhaný kokos na vysypání

Na těsto:

  • 7 bílků
  • 100 g polohrubé mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 200 g strouhaného kokosu

Na krém:

  • 7 žloutků
  • 30 g kakaa - použila jsem holandský typ
  • 3 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 3 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 250 g změklého másla ( vyndat z lednice cca 2 h předem)

Na dohotovení:

  • bílá zrcadlová čokoláda ( netuhnoucí ) - seženete v cukrářských potřebách - lze použít klasickou bílou čokoládu

Plech vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme strouhaným kokosem. Troubu zapneme na 170° C. Šlehací mísu a metlu opláchneme octem - bílky se budou lépe šlehat v tuhý sníh. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, nasypeme zhuba 1/3 cukru a začneme šlehat. Během šlehání 2x dosypeme zbývající cukr. V misce smícháme mouku s kokosem. Když máme vyšlehaný tuhý sníh, přidáme sypkou směs a vše zlehka zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme na plech, rovnoměrně ji rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme lehce do růžova. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme ho vychladnout. Během pečení si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme žloutky, cukr, kakao a mléko a nad parou vše vaříme, dokud krém nezhoustne. Celou dobu krém mícháme metličkou anebo šleháme ručním šlehačem. Jakmile máme krém připravený, sundáme ho z vodní lázně a šleháme do úplného vychladnutí. Přidáme máslo a vyšleháme v krém, který rovnoměrně rozetřeme na korpus.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu - at' už netuhnoucí nebo klasickou, nalijeme ji na moučník, rovnoměrně rozetřeme a dáme min. na 2 hodiny ztuhnout. Já nechávám moučník vychladit do druhého dne - lépe se potom krájí.

Hotový a vychlazený moučník vytáhneme z lednice, nakrájíme na kousky a podáváme. Na závěr jedna malá rada - aby se nám moučník lépe krájel, je dobré použít zoubkovaný nůž, který opláchneme v horké vodě. Pokud jste použili klasickou čokoládu, ta nebude při použití takového nože tolik praskat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Banánové řezy
Banánové řezy
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Celozrnné placičky bezlepkové
Celozrnné placičky bezlepkové

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty