Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Ingredience
Připravíme si:
- plech s vyšším okrajem - rozměr 24 x 34 cm
- olej na pečení ve spreji nebo 100% tuk a hrubou mouku
Na korpus:
- 4 vejce
- 8 polévkových lžic krupicového cukru
- 100 g čokolády ( používám pecičkovou )
- 8 polévkových lžic polotučného mléka
- 13 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g višní v gelu
Na krém:
- 2 vrchovaté polévk. lžíce pudinku za studena
- 3 polévk. lžíce moučkového cukru - lze i více
- 400 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Plech vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180 °C. Pokud nemáme sprej, vymažeme plech tukem a vysypeme moukou. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si v jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Ve druhé misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s mlékem a metličkou zamícháme. Když máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, přidáme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme mouku a vše zamícháme v hladkou hmotu, kterou přeneseme na pečící plech. Kávovou lžičkou pak postupně na hmotu naneseme višně v gelu a vše pečeme ve vyhřáté troubě.
Upečený korpus vytáhneme z trouby a při pokojové teplotě jej necháme zcela vychladnout. Teprve potom začneme připravovat krém. Do šlehací mísy dáme veškeré suroviny určené pro přípravu krému a šleháme. Vznikne hustý krém, který rovnoměrně rozetřeme na korpus, necháme cca 2 hodiny chladnout v lednici a po vytažení rovnou krájíme a můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť !