logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mrkvový korpus

20. srpen 2016
850 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Korpusy
Úvod

Mrkvový korpus Obrázek 1

Velmi chutný a díky přidané mrkvi i zdraví prospěšný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 26 cm ( případně formu na koláč o pr.28 cm )
  • olej ve spreji
  • strouhaný kokos

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 citrón ( kůra nesmí být chemicky ošetřena )
  • 500 g jemně nastrouhané mrkve
  • 150 g strouhaných ořechů ( vlašské nebo lískové )
  • 150 g kokosu
  • 300 ml oleje
  • 200 g celozrnné mouky
  • 20 g jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 polévkové lžíce kakaa ( nemusí být - přidávám ho tehdy, když chci mít korpus tmavý)

Troubu zapneme na 170 °C. Připravenou formu vystříkáme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.

Do šlehací mísy dáme vejce, třtinový cukr, vanilkový cukr a vše vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si na jemno nastrouháme kůru z citrónu, pak z něj vymačkáme št'ávu a smícháme ji s nastrouhanou kůrou. Do vyšlehané pěny postupně přidáváme citrónovou št'ávu s kůrou. Snížíme chod stroje a postupně přidáváme olej. Nastrouhanou mrkev smícháme s kokosem a ořechy, mouku pak smícháme se sodou a pokud děláme tmavý korpus tak i s kakaem. Přidáme směs mrkve, kokosu a ořechů a promícháme. Následuje směs mouky a ostatních surovin a opět zamícháme. 

Hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Korpus pečeme cca 50 minut. Každá trouba ale peče jinak, takže těsto hlídáme! Jestli je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud je špejle po vytažení suchá, je vše vpořádku a můžeme korpus vyndat z trouby. Opatrně ho vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Korpus je křehký, proto s ním zbytečně nemanipulujeme.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

K tomuto druhu korpusu doporučuji lehké krémy. Například krém kysankový nebo mascarpone.

Mohlo by vás zajímat
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Tygrovaný korpus
Tygrovaný korpus
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Pudinkový korpus bezlepkový
Pudinkový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty