Korpus Margot
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 25 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
- 125 ml polotučného mléka
- 12 polévkových lžic krupicového cukru
- 24 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 tyčinka Margot
- 2 polévkové lžíce oleje ( použila jsem slunečnicový )
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
Dortovou formu vystříkáme olejem. Nastrouháme tyčinku Margot ( lépe se strouhá vychlazená ). Zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a šleháme v hustou pěnu.
Zatím si v jedné misce smícháme smetanu, mléko, olej a nastrouhanou tyčinku a ve druhé misce mouku s práškem do pečiva a se solí. Když se hmota vyšlehá, snížíme chod stroje, přilijeme tekutou směs a krátce promícháme. Na závěr přidáme sypkou směs a opět zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - těsto hlídáme!! Zda je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Hotový korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť !
Tip: K tomuto korpusu přidejte nejlépe mascarpone s tvarohem, jovo krém nebo různé šlehačkové náplně.