logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Korpus Margot

19. srpen 2016
673 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Korpus Margot Obrázek 1

Chutná i voní jako Margotka.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 25 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 125 ml polotučného mléka
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 24 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 1 tyčinka Margot
  • 2 polévkové lžíce oleje ( použila jsem slunečnicový )
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr

Dortovou formu vystříkáme olejem. Nastrouháme tyčinku Margot ( lépe se strouhá vychlazená ). Zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a šleháme v hustou pěnu.

Zatím si v jedné misce smícháme smetanu, mléko, olej a nastrouhanou tyčinku a ve druhé misce  mouku s práškem do pečiva a se solí.  Když se hmota vyšlehá, snížíme chod stroje, přilijeme tekutou směs a krátce promícháme. Na závěr přidáme sypkou směs a opět zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - těsto hlídáme!! Zda je korpus dobře upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Hotový korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: K tomuto korpusu přidejte nejlépe mascarpone s tvarohem, jovo krém nebo různé šlehačkové náplně.

Mohlo by vás zajímat
Arašídový korpus
Arašídový korpus
Kokosový korpus
Kokosový korpus
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Ořechový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus bezlepkový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty