logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Celozrnné placičky bezlepkové

31. srpen 2016
301 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bezvaječné Sušenky Bezlepkové
Úvod

Celozrnné placičky bezlepkové Obrázek 1

Placičky lze konzumovat při alergii na lepek, laktózu a vejce. Pro jejich specifickou a příjemnou chuť si je oblíbila celá naše rodina.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 5 x pečící papír velikosti plechu
  • pečící plech velikosti 32 x 44 cm

Suroviny:

  • hrnek pohankových vloček
  • hrnek mouky ( používám bezlepkovou směs bez laktózy zn.Mantler )
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku mletých ořechů - lískových nebo vlašských
  • 130 g tuku Stella - není-li alergie na laktózu, můžeme použít klasické máslo
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce tekutého medu
  • 1 a 1/2 kávové lžičky sody
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 100 g loupané slunečnice
  • 100 g loupaných sezamových semínek

Předehřejeme troubu na 140°C. Na plechy si připravíme pečící papír. Ve vodě rozpustíme sodu a v míse smícháme veškeré suché suroviny. Přidáme k nim tuk, med a sodu s vodou a zamícháme. Kávovou lžičkou nabíráme vzniklou hmotu a na pečícím papíře vytváříme placičky o průměru cca 5 cm. Hmotu pokládáme dále od sebe, jelikož se placičky při pečení zvětší. Na plech o rozměrech 32 x 44 cm jich nedávám více než 20.

Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě cca 12 minut a po prvních šesti minutách plech otočíme. Po vytažení plechu z trouby, by měly být sušenky upečené hezky do růžova. Necháme je na plechu vychladnout a teprve pak je uložíme do uzavíratelné nádoby, kde vydrží dlouho křehké.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kukuřičné placičky s čokoládou
Kukuřičné placičky s čokoládou
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Laskonky
Laskonky
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Buflery
Buflery

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty