Bombičky - likérové špičky
Ingredience
Připravíme si:
- cukrářské sáčky
- trubička na bombičky ( seženete v cukr.potřebách )
- řezaná trubička
- hladká trubička
- buflery (recept uložen v korpusech)
- čokoláda
- 100% tuk
Na náplň:
- 90 g krupicového cukru
- 24 g plnotučného sójového pudru
- 540 g Zlatá Haná
- 180 g čokolády
- 30 g kakaa
- 120 g vody
Na tekutý krém:
- 100 g mixar
- 50 g fondán (recept uložen v krémech)
- 40 g vody
- rumový aromatický výtažek
- Místo přípravy tohoto krému lze použít i vaječný likér zahuštěný sušeným mlékem.
Do hrnce nalijeme vodu, nasypeme cukr, sójový pudr, přidáme 180 g Zlaté Hané, prosáté kakao a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až vznikne horká směs. Zamícháme nadrobno nakrájenou čokoládu a pozvolna mícháme až do jejího úplného rozpuštění.
Po vychladnutí (druhý den) zlehka krém nahřejeme, přidáme Zlatou Hanou (360 g) a vyšleháme. Na plech si připravíme papír s buflery (upečeme den dopředu dle receptu) ale neodlepujeme!! Rozehřejeme čokoládu a štětcem zlehka potřeme buflery. To z toho důvodu, aby tekutý krém nevsákl do bufleru. Po ztuhnutí čokolády nanášíme cukrářským sáčkem na buflery krém ve tvaru špiček. Díky speciální trubičce zůstane prostředek dutý. Pak vše necháme ztuhnout v lednici.
Část krému si necháme stranou na pozdější uzavření bombiček.
Zatím si připravíme tekutý krém. Prosejeme mixar a rozmícháme s vodou a fondánem. Pak to ochutíme rumovým výtažkem. Tímto krémem naplníme sáček s hladkou trubičkou a vyplníme připravené špičky. Krém, který jsme si dali stranou, dáme do sáčku s řezanou trubičkou a uzavřeme jím bombičky. Opět necháme ztuhnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Pokud je čokoláda hodně hustá, tak ji zředíme 100% tukem. Vyndáme z lednice ztuhlé bombičky, které odlepujeme z papíru a namáčíme v připravené čokoládě. Necháme bombičky ztuhnout a máme hotovo.
Přeji dobrou chut'!