logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jablečný korpus se skořicí

17. srpen 2016
976 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Korpusy
Úvod

Jablečný korpus se skořicí Obrázek 1

Úžasně nadýchaný a vláčný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortová forma o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 rovná kávová lžička mleté skořice
  • 1 vrchovatá kávová lžička prášku do pečiva
  • 1 nastrouhané středně velké jablko

Formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 175 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu až dokud směs nezesvětlá a nezvětší svůj objem. Zatím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí.

Jakmile je vejce s cukrem vyšlehané, snížíme chod stroje, přidáme strouhané jablko a krátce zamícháme. Ponecháme snížený chod stroje a na závěr přidáme moučnou směs. Vše opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme zhruba 50 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Takže hlídáme!!! Pokud se korpus během pečení začne připalovat, tak ho přikryjeme kusem alobalu, který položíme navrch dortové formy.

Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyndáme z formy a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Korpus je po upečení velmi křehký, proto je opravdu dobré nechat další manipulaci až na další den.

 

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: V kombinaci s tvarohovo-pudinkovým krémem vytvoříte skutečnou delikatesu.

Mohlo by vás zajímat
Škvarkové cukroví
Škvarkové cukroví
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Jogurtový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový
Bezlepkové piškoty PiM´s
Bezlepkové piškoty PiM´s
Celozrnné placičky bezlepkové
Celozrnné placičky bezlepkové

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty