logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jogurtovo-zakysaný krém

23. srpen 2016
3169 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Jogurtovo-zakysaný krém Obrázek 1

Lehký krém vhodný ke konzumaci i v letních měsících.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 ml rostlinné šlehačky
  • 200 ml kvalitního bílého jogurtu ( používám Choceňský anebo Hollandia )
  • 400 ml zakysané smetany ( 18% tuku )
  • 5 polévkových lžic moučkového cukru

Ve šlehací míse připravíme šlehačku s cukrem a vyšleháme ji hodně do tuha ( není třeba mít obavy, že bychom ji přešlehali, což se nám může stát u klasické živočišné šlehačky ). Přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Postupně přidáváme jogurt a vždy lehce promícháme.

Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Je nutný máslový mantinel !!!

 

Přeji dobrou chuť !

 

 

Tip: Krém lze připravovat i z ochucených jogurtů. Je jen na vás, jakou příchuť zvolíte. Výborně chutná na čokoládovém korpusu a nebojte se jej ozdobit čerstvým i kompotovaným ovocem.

Mohlo by vás zajímat
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Pařížská šlehačka z kakaa
Pařížská šlehačka z kakaa
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Čokoládový krém
Čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty