logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Třešňový řez

15. srpen 2016
929 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Třešňový řez Obrázek 1

Třešňové pokušení se šlehačkou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 34x24 cm
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa (holandský typ)
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 balení plátkové želatiny
  • 750 g třešní v gelu

Na dohotovení:

  • 250 g rostlinné šlehačky Holé
  • cukr dle chuti - já dávám 1 polévkovou lžíci

Formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Do mísy dáme vejce s cukrem a ušleháme v hustou pěnu. Do ušlehané pěny přidáme mléko a krátce zamícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme do vaječné pěny a zamícháme. Hotovou směs nalijeme na plech a pečeme.

Upečený korpus necháme vychladnout a pak ho potřeme marmeládou. Připravíme si plátkovou želatinu dle návodu na sáčku. Do připravené - uvařené želatiny ihned přidáme cca polovinu třešní a rychle a krátce zamícháme. Přidáme zbytek třešní a opět zamícháme. Pracujeme rychle z toho důvodu, aby nám želatina neztuhla. Hotovou třešňovou směs nalijeme na potřený korpus, rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout.

Do mísy dáme šlehačku s cukrem a ušleháme. Pokud použijeme živočišnou šlehačku, musíme přidat ztužovač. Hotovou, ušlehanou šlehačku rovnoměrně rozetřeme na ztuhlé třešně a zoubkovanou kartou dozdobíme. Místo karty lze použít třeba vidličku. Můžeme ihned krájet a podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake
Arašídový krém
Arašídový krém
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Krém mascarpone
Krém mascarpone

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty