logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové košíčky dia

28. srpen 2016
369 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Dia Řezy a zákusky

Ingredience

Připravíme si:

  • formička na košíčky
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • linecké těsto - návod uložen v DIA receptech - stačí poloviční množství těsta

Na náplň:

  • 15 g sladidla Stévia
  • 200 ml polotučného mléka
  • 60 g mletých ořechů - vlašských
  • 100 g mletých drobečků - jaké drobečky a proč naleznete dole v poznámce

Nejdříve si připravíme linecké těsto dle receptu. Druhý den začneme přípravou náplně. Do hrnce dáme mléko, sladidlo, zamícháme a přivedeme k varu. Když se mléko začne vařit, přisypeme ořechy a vaříme dalších cca 5 minut  a to za stálého míchání, aby se ořechy nepřipálily. Uvařenou směs odstavíme z plotny, přisypeme drobečky, řádně zamícháme a necháme vychladnout.

Zapneme troubu na 180°C. Odleželým těstem naplníme formičky a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Upečené a ještě horké košíčky opatrně vyklápíme z formiček a necháme vychladnout.

Studenou náplň dáme do připraveného sáčku s trubičkou a nanášíme ji do studených košíčků. Vložíme košíčky do lednice, kde náplň ztuhne.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, pokud je příliš hustá, tak ji naředíme tukem, ale pozor, tuk přidáváme po malých částech a vždy řádně zamícháme!! To z toho důvodu, aby poleva nebyla příliš řídká a nebyla skrze ni vidět náplň košíčků. Košíčky potahujeme připravenou čokoládovou polevou a zdobíme ořechy ( polovinou ořechu nebo na hrubo nasekanými ). Hotové cukroví necháme řádně ztuhnout.

 

Přeji dobrou chut'!

 

POZNÁMKA:

Nejprve vysvětlím, proč si drobečky připravuji sama a nepoužívám kupované dia piškoty. Při použití kupovaných piškotů nikdy nedocílíte té správné chuti náplně. Je to poněkud pracnější, ale vyplatí se to. Domácí drobečky si mohu připravit i měsíc dopředu a v uzavřené nádobě je pak skladovat v suchu a temnu. 

Nyní k samotné výrobě drobečků: V DIA receptech naleznete recept na světlý korpus, který si připravíte jen s tím rozdílem, že připravenou vyšlehanou hmotu rozdělíte na dvě části. Do jedné poloviny přidáte polévkovou lžíci kakaa a metličkou zamícháte. Dále pokračujete opět dle receptu a upečené drobečky nakrájíte na drobno a umelete. Pokud vám nějaké drobečky zbydou, můžete je přidat k zahuštění řídké marmelády, kterou plníte cukroví nebo je použít do náplně u ořechového cukroví. 

Mohlo by vás zajímat
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce
Višňové řezy
Višňové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy
Jahodové těsto
Jahodové těsto
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty