logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pudinkový korpus dia

17. březen 2017
1131 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Dia
Úvod

Pudinkový korpus dia Obrázek 1

Lehký a vláčný dia korpus s příchutí pudinku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 bílků
  • 6 žloutků
  • 55 g sladidla stévia
  • 100 ml podmáslí
  • 150 g vanilkový pudink ( lze použít i jiný a získat tím odlišnou barvu a chut' )
  • 110 g polohrubé mouky
  • plnou kávovou lžičku prášku do pečiva

Troubu zapneme na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme ocet a krouživými pohyby ji tzv. vyoctujeme. Činíme tak proto, aby se bílky lépe šlehaly. Trochu octa nalijeme i na metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme sladidlo a šleháme v tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky a vyšleháme je v hustou pěnu. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, tenkým praménkem přilijeme podmáslí a krátce promísíme.

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a pudink. Ke sněhu z bílků nalijeme žloutkovou směs, krátce promícháme, přidáme zbytek surovin a opět krátce promícháme. Pracujeme rychle a zbytečně s hmotou nemanipulujeme, aby tzv. neklesla.

Hotovou hmotu ihned přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Korpus pečeme cca 40 minut. Doba je jen orientační, protože každá trouba peče trochu jinak - těsto hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí špejle zůstat suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a dále ho zpracujeme.

 

Přeji dobrou chuť !

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Světlý korpus
Světlý korpus
Rafaelo dia
Rafaelo dia
Kokosový korpus
Kokosový korpus
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty