logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládové řezy s kávovým krémem dia

11. říjen 2016
2049 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Dia Řezy a zákusky
Úvod

Čokoládové řezy s kávovým krémem dia Obrázek 1

Neodolatelná kombinace kávy s čokoládou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem ( 24 x 34 cm )
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 100 g dia čokolády mléčné
  • 200 ml polotučného mléka
  • 260 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa - použila jsem holandský typ
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
  • 10 g ( cca polévková lžíce ) IRBIS SWEET
  • čajovou lžičku mleté kávy

Na dohotovení:

  • 50 g dia čokolády mléčné
  • 1 polévkovou lžíci másla
  • 3 polévkové lžíce polotučného mléka

Na ozdobu:

  • dia kávová zrnka

Do misky vložíme menší kousky dia čokolády, přidáme mléko a dáme rozehřát do mikrovlnky. Horkou směs vytáhneme a metličkou rozmícháme. Silikonovým olejem ve spreji vystříkáme plech. Pokud olej nemáme, vymažeme plech 100% tukem a vysypeme ho hrubou moukou.

Zapneme troubu na 180°C. Vyšleháme vejce do husté pěny a zatímco se šlehá, v misce smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaaem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s mlékem ( dbáme na to, aby čokoláda nepálila ) a zamícháme. K vyšlehaným vejcím přidáme moučnou směs a zamícháme. Takto připravenou hmotu přeneseme na plech, rovnoměrně ji rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Do šlehací mísy dáme mascarpone s umělým sladidlem a krátce šleháme, dokud se suroviny nespojí v hladkou směs. Pak přidáme smetanu a kávu a vyšleháme v krém. Krém přeneseme na vychladlý korpus a rovnoměrně jej rozetřeme.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a mléko a metličkou mícháme až máme krásnou čokoládovou polevu. Nalijeme ji na střed moučníku a rovnoměrně rozetřeme. Nožem si jen lehce naznačíme, jak velké kousky budeme krájet a ty ozdobíme kávovými zrnky. Moučník lze krájet rovnou, ale můžeme jej samozřejmě nejprve uložit do lednice. Díky přidanému mléku a máslu poleva při krájení nepraská.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

Mohlo by vás zajímat
Kávová zrna
Kávová zrna
Žabí huby
Žabí huby
Kokosové kostky
Kokosové kostky
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty