logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Red velvet dia

27. srpen 2016
324 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Dia
Úvod

Red velvet dia Obrázek 1

Dia verze korpusu RED VELVET - vláčný a velmi oblíbený ČERVENÝ SAMET.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 bílků
  • 6 žloutků
  • 55 g sladidla stévia
  • 80 ml podmáslí
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • kávovou lžičku gelové červené barvy
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 220 g polohrubé mouky
  • plnou kávovou lžičku prášku do pečiva

Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 180°C. Smícháme si podmáslí s olejem, přidáme kakao a krátce promícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Krouživými pohyby tzv.vyoctujeme šlehací mísu trochou octa. Nezapomeneme do něj namočit i šlehací metlu. Do vyoctované mísy dáme bílky, sladidlo a šleháme v tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme žloutky v hustou pěnu. Těsně před koncem šlehání snížíme chod stroje, přidáme tekutou směs oleje a podmáslí a promícháme. Pak přidáme zbytek surovin a vše opět krátce promícháme.

Vzniklou hmotu přeneseme do pečící formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Čas je však pouze orientační, protože každá trouba peče jinak. Těsto musíme hlídat!! Upečený korpus necháme řádně vychladnout. Tento korpus je velmi křehký a proto s ním manipulujeme opatrně. Osvědčilo se mi upéct ho den před dalším zpracováváním.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus z bílé čokolády
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty