Černé trubičky
Ingredience
Připravíme si:
- kovové trubičky - mini
 - sáček s hladkou trubičkou
 
Na těsto:
- 350 g hladké mouky
 - 150 g moučkového cukru
 - 180 g másla
 - vejce
 - žloutek
 - 70 g mletých ořechů - nejlépe vlašských
 - polévkovou lžíci kakaa
 
Na krém:
- 200 g fondánu - recept uložen v krémech
 - 240 g tuku Zlatá Haná
 - 240 g 100% tuku
 - 50 g kakaa
 - - náplň se řadí mezi trvanlivé -
 
Na dohotovení:
- tmavou čokoládovou polevu
 
Začneme přípravou těsta. V míse utřeme cukr s máslem, vejci a žloutkem. V další misce smícháme mouku s kakaem. Do máslové směsi přidáme sypkou a zpracujeme v těsto, které necháme odležet v lednici do druhého dne.
Následující den zapneme troubu na 200°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, který nakrájíme na proužky tak, aby byly cca o 2 cm kratší než kovové trubičky - budou se pak lépe sundávat. Na kraj proužku vždy položíme trubičku a těsto okolo ní ovineme. Oba konce proužku spojíme, přebytečné těsto odřízneme a spoj znovu zpevníme lehkým stiskem prstů.
Trubičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a to spojem dolů. Pečeme je ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Je nutné je hlídat, protože každá trouba peče jinak!! Upečené trubičky vyndáme z trouby a ještě horké je sundáme z trubiček kovových - pokud bychom je nechali nejprve vychladnout, špatně by se pak sundávaly. Používám na to úzké kleštičky, kterými uchopím kovovou trubičku a rukou tak lehce sundám upečené těsto. Dejte pozor, upečené trubičky jsou poměrně křehké.
Zatímco trubičky chladnou, rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Studenou trubičku vždy uchopíme mezi palec a ukazováček tak, že ucpeme oba její otvory a pak ji ponoříme do polevy - celou ji tak potáhneme čokoládou. Přebytečnou čokoládu otřeme o okraj hrnce a položíme trubičku spojem dolů na pečící papír, aby poleva ztuhla.
Připravíme si náplň. Do šlehací mísy dáme částečně rozpuštěný tuk, přidáme Zlatou Hanou a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a opět šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí v krém. Náplň přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a naplníme připravené trubičky. Hotové cukroví naskládáme do krabice a jednotlivé vrstvy vždy prokládáme ubrousky. Toto cukroví lze připravovat cca 14 dní před konzumací.
Přeji dobrou chut'!

