logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Černé trubičky

22. prosinec 2016
4827 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Černé trubičky Obrázek 1

Stará dobrá vánoční klasika.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kovové trubičky - mini
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 180 g másla
  • vejce
  • žloutek
  • 70 g mletých ořechů - nejlépe vlašských
  • polévkovou lžíci kakaa

Na krém:

  • 200 g fondánu - recept uložen v krémech
  • 240 g tuku Zlatá Haná
  • 240 g 100% tuku
  • 50 g kakaa
  • - náplň se řadí mezi trvanlivé -

Na dohotovení:

  • tmavou čokoládovou polevu

Začneme přípravou těsta. V míse utřeme cukr s máslem, vejci a žloutkem. V další misce smícháme mouku s kakaem. Do máslové směsi přidáme sypkou a zpracujeme v těsto, které necháme odležet v lednici do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 200°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, který nakrájíme na proužky tak, aby byly cca o 2 cm kratší než kovové trubičky - budou se pak lépe sundávat. Na kraj proužku vždy položíme trubičku a těsto okolo ní ovineme. Oba konce proužku spojíme, přebytečné těsto odřízneme a spoj znovu zpevníme lehkým stiskem prstů. 

Trubičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a to spojem dolů. Pečeme je ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Je nutné je hlídat, protože každá trouba peče jinak!! Upečené trubičky vyndáme z trouby a ještě horké je sundáme z trubiček kovových - pokud bychom je nechali nejprve vychladnout, špatně by se pak sundávaly. Používám na to úzké kleštičky, kterými uchopím kovovou trubičku a rukou tak lehce sundám upečené těsto. Dejte pozor, upečené trubičky jsou poměrně křehké.

Zatímco trubičky chladnou, rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Studenou trubičku vždy uchopíme mezi palec a ukazováček tak, že ucpeme oba její otvory a pak ji ponoříme do polevy - celou ji tak potáhneme čokoládou. Přebytečnou čokoládu otřeme o okraj hrnce a položíme trubičku spojem dolů na pečící papír, aby poleva ztuhla.

Připravíme si náplň. Do šlehací mísy dáme částečně rozpuštěný tuk, přidáme Zlatou Hanou a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a opět šleháme, dokud se všechny suroviny nespojí v krém. Náplň přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a naplníme připravené trubičky. Hotové cukroví naskládáme do krabice a jednotlivé vrstvy vždy prokládáme ubrousky. Toto cukroví lze připravovat cca 14 dní před konzumací.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Černé trubičky ořechové světlé
Černé trubičky ořechové světlé
Potápky
Potápky
Pistáciové těsto
Pistáciové těsto
Masarykovo vánoční cukroví
Masarykovo vánoční cukroví

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty