Nugátové rohlíčky
Netradiční, ale moc dobré cukroví, které si pro svou chuť rychle oblíbíte. Výhodou je, že tyto rohlíčky nepotřebují odležet a můžeme je tedy hned druhý den servírovat.
Ingredience
Na těsto budeme potřebovat:
- 100g másla
- 200g Nutelly
- 300g hladké mouky
- 100g cukru moučka
- vanilkový cukr
- 2 vejce
- špetku soli
- 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku
Na dohotovení budeme potřebovat:
- čokoládovou polevu
- případně 100% tuk na rozředění polevy
Postup:
Do šlehací mísy dáme máslo s Nutellou a vyšleháme je. Přidáme oba cukry a vejce a znovu vyšleháme. Mezitím si v misce smícháme mouku, sůl a kypřící prášek. Moučnou směs postupně přidáváme do vyšlehané směsi, až nám vznikne hladké, trošku řidší těsto, které zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a dáme ho zhruba na hodinu odležet do lednice.
Odleželé těsto vytáhneme z lednice, nachystáme si pečící plechy vyložené pečícím papírem a zapneme troubu na 180 °C. Tvarujeme rohlíčky, klademe je na připravené plechy a poté pečeme v předehřáté troubě přibližně 10 minut. Troubu je potřeba hlídat, protože každá peče jinak a navíc záleží na velikosti rohlíčků. Upečené rohlíčky vytáhneme z trouby a necháme je úplně vychladnout.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejme čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji 100% tukem. Konce vychladlých rohlíčků nebo celou jejich polovinu namáčíme do rozehřáté polevy a pokládáme je zpět na pečící papír, kde necháme polevu úplně ztuhnout. Hotové rohlíčky rovnáme do krabic nebo přímo na tác a druhý den můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť!