logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Černé trubičky ořechové světlé

17. prosinec 2016
867 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Černé trubičky ořechové světlé Obrázek 1

Rozhodně by neměly chybět na vašem štědrovečerním stole.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kovové trubičky - malé
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 220 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 70 g mletých ořechů - nejlépe vlašských

Na krém:

  • 200 ml polotučného mléka
  • 20 g kakaa
  • 125 g moučkového cukru
  • 1/2 sáčku pudinku
  • 100 g másla

Na dohotovení:

  • bílou čokoládovou polevu

Začneme připravou těsta. V jedné míse utřeme máslo s cukrem a žloutky. Ve druhé pak smícháme mouku s ořechy. Mouku s ořechy přesypeme k utřenému máslu a vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.

Zatímco těsto odpočívá, uvaříme si pudink na krém. Druhý den zapneme troubu na 200°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát cca 3 mm silný. Nakrájíme z něj proužky cca o 2 cm kratší než kovová trubička, aby se později těsto dobře sundávalo. Na kraj proužku vždy položíme trubičku a těsto okolo ní ovineme. Oba konce proužku spojíme, přebytečné těsto odřízneme a spoj znovu zpevníme lehkým stiskem prstů.

Trubičky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a to spojem dolů. Pečeme je ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Je nutné je hlídat, protože každá trouba peče jinak!! Upečené trubičky vyndáme z trouby a ještě horké je sundáme z trubiček kovových - pokud bychom je nechali nejprve vychladnout, špatně by se pak sundávaly. Používám na to úzké kleštičky, kterými uchopím kovovou trubičku a rukou tak lehce sundám upečené těsto. Dejte pozor, upečené trubičky jsou poměrně křehké.

Zatímco trubičky chladnou, rozpustíme ve vodní lázni čokoládovou polevu. Studenou trubičku vždy uchopíme mezi palec a ukazováček tak, že ucpeme oba její otvory a pak ji ponoříme do polevy - celou ji tak potáhneme čokoládou. Přebytečnou čokoládu otřeme o okraj hrnce a položíme trubičku spojem dolů na pečící papír, aby poleva ztuhla.

Vychladlý pudink přeneseme do šlehací mísy, krátce samotný šleháme, abychom odstranili případné hrudky, které by nám pak v krému vadily. Přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém, který přeneseme do sáčku s trubičkou a naplníme jím cukroví.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky
Sněhové rohlíčky
Sněhové rohlíčky
Citrónové těsto
Citrónové těsto
Karamelové košíčky s oříšky
Karamelové košíčky s oříšky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty