logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Masarykovo vánoční cukroví

12. prosinec 2016
1763 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vánoční Cukroví
Úvod

Masarykovo vánoční cukroví Obrázek 1

Tradiční ořechová dobrota.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 170g lískových ořechů
  • 100g moučkového cukru
  • 200g másla
  • 300g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení

Troubu zapneme na 210°C. Celé lískové oříšky nasypeme na plech a v rozpálené troubě je pražíme přibližně 10 minut. Pak ořechy promneme v utěrce a namočíme je cca na půl hodiny do horké vody.

Z ostatních surovin vypracujeme těsto. Oříšky, které nejprve lehce obalíme v hladké mouce, do těsta postupně vmícháme a pak z něj vytvarujeme 4 stejné válečky o průměru zhruba čtyř centimetrů. Válečky zabalíme do potravinářské folie, vložíme je do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Válečky nakrájíme ostrým nožem na zhruba 0,5 cm silné plátky a vyrovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je tzv. dorůžova, což by mělo trvat necelých 10 minut. Ještě teplé cukroví na závěr obalíme v moučkovém cukru a naskládáme do uzavíratelné krabice.

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Žloutkové cukroví
Žloutkové cukroví
Věnečky
Věnečky
Kokosové
Kokosové
Vanilkové rohlíčky bez vajec
Vanilkové rohlíčky bez vajec
Indián
Indián

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty